3 sterren

Een thermostaat die niet goed werkt is te herkennen aan het niet goed warm worden van de motor/kachel (vaak blijft deze dan hangen rond 60º) of juist een motor die veel te warm wordt (Let op in de file staan met een oplopende temperatuur naar 90º is normaal)

Een nieuwe thermostaat is online te bestellen. Prijzen variëren dan tussen €30 en €50 euro. Maar ook je lokale automaterialenzaak of de MB dealer kunnen deze thermostaat leveren. Houd er dan wel rekening mee dat de prijzen hoger liggen.

Daarnaast heb je 3 slangenklemmen nodig omdat de oude klemmen niet hergebruikt kunnen worden.

20161119_090329

 

 

 

 

 

Om de thermostaat te vervangen moet je de motor laten zakken. Dit kun je doen door de 4 bouten van het subframe te vervangen door de langere service bouten waardoor de motor met subframe kan zakken (doe je dit niet dan is daarna het subframe zeer moeilijk te centreren)

Of je haalt de 2 bouten van de linker motorsteun los en laat de motor naar links zakken. Doe dit wel met een krik onder de motor zodat je veilig de bouten kunt verwijderen en de motor rustig kunt laten zakken. Laat de krik altijd de motor ondersteunen zodat de andere motorrubber niet te veel belast worden.

Nu kun je makkelijker  bij de thermostaat. Verwijder de connector van de sensor (in rode cirkel) en daarna de sensor door de borgclip van de sensor af te duwen. De clip staat onder spannen waardoor deze makkelijk weg kan “springen” hou deze dus goed vast.

20161119_090357

Nu kun je de 2x torx 12 bouten van het thermostaathuis verwijderen. Deze zijn aangegeven met de groene pijlen. Als deze los en verwijderd zijn haal dan de slang klemmen los en verwijder deze van de slangen. De klemmen zijn aangegeven met de rode pijlen.

20161119_093714

Daarna kun je de slangen verwijderen van het thermostaathuis en het huis verwijderen.

Hieronder de 3 slangen die aangesloten zitten op het huis

20161119_100109

Montage gaat in omgekeerde volgorde. Zorg dat je eerst de nieuwe slangen klem om de slang hebt zitten en daarna de slang op het huis monteert. Begin met de slang aangegeven door de blauwe lijn. Daarna de gele lijn en als laatste de rode lijn.

Als alles is gemonteerd, en het motorrubber of subframe weer vast zit, vul je het koelvloeistofreservoir. Ontluchten doe je door de sensor uit het thermostaathuis te halen. Blijf bijvullen tot er uit het sensor gat vloeistof komt. Plaats de sensor en de borgclip terug. Laat de motor stationair draaien. Hierbij zul je merken dat het vloeistof niveau nog iets zal zakken in het reservoir. Vul dit bij en rij een testrondje. Controleer daarna wederom het vloeistof niveau en eventuele lekkages bij het thermostaathuis.