De klopsensor bevindt zich tussen de startmotor en de dynamo. Van bovenaf gezien zit deze net onder de startmotor. Ga altijd voor een OEM klopsensor zoals Bosch. Een defecte klopsensor zorgt er voor dat er verkeerde waarden naar de motorcomputer (MEG) worden gestuurd. Symptomen kunnen zijn dat de motor slecht loopt als hij warm is, pingelt en ook het brandstofverbruik kan omhoog gaan.

De klopsensor kan bereikt worden door de motor uit te bouwen of, door de motor te laten zakken aan 1 kant.

Hieronder word de 2e methode beschreven, het laten zakken aan 1 kant.

Benodigd gereedschap:

  • Torx dop E16
  • Torx dop E18
  • Ringsleutel 18mm
  • Torx dop E14
  • Ratel met verlengstukken

Krik de auto op en plaats een assteun.

Verwijder het rechter achterwiel

Draai van de onderste stabilisatie arm de bout met moer los (Torx E18 en ringsleutel 18mm)

Verwijder vervolgens de bout van de bovenste stabilisatie arm. (Torx dop E16)

Plaats de krik onder de motor ter hoogte van het distributiehuis (rechts van het carter) en verwijder de 2 bouten van de rechter motorsteun (Torx dop E16)

Laat nu de krik langzaam zakken. De motor zal nu ook zakken. Zorg hierbij dat de motor altijd ondersteund wordt door de krik.

Voel met je hand onder de startmotor tot je de klopsensor hebt gevonden. Verwijder de torx bout van de klopsensor (Torx dop E14). Haal de klopsensor onder de slangen vandaan in de richting van de dynamo en haal deze daarna omhoog zodat je bij de connector kunt. Verwijder de connector en plaats deze op de nieuwe klopsensor. Montage gaat in omgekeerde volgorde.