2 sterren

Het kan voorkomen dat de cruise control hendel niet goed werkt. Bij het aanzetten van de CC kan deze bijvoorbeeld na enkele seconden weer uitvallen of het zelfs helemaal niet meer doen. Vaak is de oorzaak dan vervuiling op de contact punten.

om de hendel te verwijderen moeten de kappen rond het stuur verwijderd worden. Dit doe je door de 4 torx 10 schroeven te verwijderen. Deze zijn te vinden aan de onderzijde van de kap achter het stuur. Zie rood omcirkelde gaten hieronder

20150718_145308

Als je alle schroeven hebt verwijderd kun je de bovenkap (met de klokken) los klikken van de onderste kap. dit doe je door de onderste kap iets omlaag te trekken.

Verwijderd de stoffen afdekplaat rond de klokken door deze recht omhoog te trekken.

20150718_150038

Nu je alles verwijderd hebt kun je de klokken aan de kant leggen zodat de hendel zichtbaar wordt. Je kunt nu de hendel verwijderen door het lipje (rood omcirkelt) in te drukken en de kabels te verwijderen (groen omcirkelt). Om de grote stekker te verwijderen moet je het lipje indrukken. De kleine stekker ( van de cc) kun je zo lostrekken.

?????????????

Het is verstandig om een bakje te pakken waarin je de hendel uit elkaar trekt. Dit omdat er 2 veertjes in zitten. Trek de hendel uit elkaar door deze bij de kop en stekker aansluitingen vast te pakken en uit elkaar te trekken. Dit kan moeilijk gaan.

20150718_150845 20150718_150850

Maak de contact punten goed zuiver met een niet pluizige doek en bijvoorbeeld alcohol. Daarna kun je ze inspuiten met contactspray.

Als we de contactpunten nader gaan bekijken dan bestaan deze globaal uit 3 secties.

Blauw= voeding punten. Deze moeten contact maken met de hendel

Rood= Sleeppunten voor de cruise control. Je plus en min op de hendel. Deze moeten contact maken met de hendel

Groen= je knop op de kopse kant (reset en limiter) deze moeten GEEN contact maken met de hendel. Alleen bij het bedienen van de knope mogen deze contact maken.

?????????????

Het in elkaar zetten van de hendel kun je het beste doen door de veertjes met de kogels naar buiten in de gaten te doen van het ruitenwisser gedeelte (kant van cc) daarna monteer je de sleepring van de cc. Dit vraagt enig geduld en een klein schroevendraaiertje om de kogeltjes in te drukken zodat de ring hier over valt. Daarna kun je het geheel weer op elkaar klikken.

Terugbouwen in de auto in omgekeerde volgorde.

TIP: Zorg er voor dat je er zeker van bent dat je contact punten die contact moeten maken dit ook dien en degene die dit niet moeten doen dit ook zeker niet doen.