2 sterren

Het binnen deurpaneel kan op 2 manieren verwijderd worden.  De eerste mogelijkheid wordt hieronder beschreven. De tweede manier wordt onderaan de uitleg omschreven

Begin met het verwijderen van het buiten paneel

Verwijderd de box uit het deurpaneel door het rasterframe voor de box los te klikken, de schroeven van de box los te draaien en (bij originele boxen) de connector los te klikken.

Verwijderd ook eventuele aftermarket onderdelen die in de weg zitten.

Aan de voorzijde van het paneel (tegen het voorscherm) zit een los stuk kunststof waar de kabelboom van het deurpaneel loopt. Verwijder deze.

Vervolgens verwijder je het afdekkapje van het handvat door deze aan de bovenzijde los te klikken en naar je toe te draaien. Hieronder zitten 2 torx 25 schroeven. De bovenste schroef draai je los. (de onderste mag blijven zitten deze zit alleen aan het paneel vast)

20151225_133543

Als het buitenpaneel is verwijderd, zie je onderaan de deur 2 blauwe pluggen zitten waarmee het binnenpaneel vast zit (in totaal zijn er 5 pluggen).

Zet voorzichtig een schroevendraaier of iets dergelijks tussen het paneel en deurframe en druk voorzichtig het paneel van het frame weg. Je zult merken dat de blauwe pluggen los klikken.

Nadat alle pluggen los zijn kan het paneel aan de bovenzijde los gemaakt worden. Deze zit aan de bovenzijde in een goot geklikt

20151225_133617

(op bovenstaande afbeelding is te zien hoe het paneel in de goot zit).

Om het paneel uit de goot te verwijderen druk je het paneel omhoog richting het raam.

Verwijderd de piepschuim delen uit de deur.

20151120_184431

20151225_130427

Maak de bedieningskabel van het deurslot los door de torx schroef (rode cirkel) van het handvat los te draaien, de buitenkabel uit de houder te klikken en de binnenkabel uit het handvat te nemen. (roze cirkel)

Nu heb je het binnenpaneel los. Het stoffen paneel kan verwijderd worden door de borgklemmen (blauwe cirkels 2x) los te klikken en het paneel naar buiten te duwen door de geel omcirkelde voetjes naar boven en te drukken.