2 sterren

Het komt regelmatig voor dat de SAM module nat wordt door regenwater. Dit water komt dan van het lekbakje. Deze zit namelijk recht boven de SAM unit.

De beste oplossing is om dit bakje af te kitten.

Hoe ga je te werk

– Doe de motorkap open (bagage ruimte voor)

– Verwijder de 2 torx schroeven waarmee de parafan (afdekplaat ruitenwissers) vast zit.

 

– Verwijder de ruitenwisser door de zwarte afdekdopjes los te halen en de M8 bout hieronder los te draaien. De ruitenwissers kun je, met wat geluk, los krijgen door wat te wiebelen. In de meeste gevallen zul je een ruitenwissertrekken moeten gebruiken

 

– Verwijder de parafan. De makkelijkste manier om dit te doen is door de zijschermen bij de deuren los te schroeven en iets open te drukken (voorzichtig). Daarna kun je de parafan omhoog richting de vooruit te schuiven

 

– Verwijder het ruitenwissermechanisme door de 3 torx schroeven los te draaien. Verwijder daarna het frame door de stekker van de ruitenwissermotor te verwijderen.

– Verwijder de 4 torx schroeven waarmee het bakje vast zit. Nu kun je het bakje omlaag drukken. Haal het oude afdichtingsmateriaal weg en leg een dikke laag kit in deze rand zodat de kit boven de rand uitsteekt. Plaats daarna het bakje weer terug. Let hierbij goed op dat de afwateringsslang weer goed aangesloten wordt. Om te zorgen dat deze aansluiting goed is doe ik meestal wat zuurvrije vaseline aan de binnenkant van de slang zodat de aansluiting van het bakje er netjes inschiet.

DSC_0943

Controleer met wat water of de afwateringsslang goed is aangesloten. Nu kun je alles weer terug plaatsen in de omgekeerde volgorde.

Mocht je twijfelen aan de afdichting van het bakje dan kun je nog wat kit smeren langs de rand van het bakje en het plaatwerk van de auto.