Regelmatig komt de vraag voorbij “waar moet ik op letten bij de aanschaf van een Roadster (Coupe)”

Om te beginnen zijn er 2 verschillende motoren geleverd in de roadster. Voor de Coupe uitvoering geld dit echt niet.

De Roadster is er in 45kw en 60kw. De Coupe uitvoering is er alleen in 60kw.

De 45kw staat er om bekend iets minder sterk te zijn. Dit houdt in dat er over het algemeen minder kilometers mee gereden kan worden voordat een revisie nodig is. De 60kw staat er om bekend iets sterker te zijn en hiermee kunnen meer kilometers gemaakt worden voordat een revisie nodig is.

Als vuistregel wordt meestal het volgende gebruikt. Het 45kw motorblok gaat ongeveer 100.000km mee en de 60kw ongeveer 150.000km voor een revisie nodig is. De praktijk is dat als het blok goed onderhouden wordt over het algemeen deze kilometerstanden (ruim) overschreden worden.

Als je voor jezelf hebt bepaald of je een 60kw of een 45kw wilt dan kun je gaan kijken naar de aandachtpunten van deze auto’s. De roadster is maar 2,5 jaar gebouwd. Tussen medio 2003 en eind 2005. Kom je dus een roadster tegen van latere datum dan is deze dus later op kenteken gezet maar wel eerder uit de fabriek gekomen. De reden waarom deze auto’s maar zo kort gebouwd zijn is omdat er veel auto’s terug kwamen met problemen. Deze problemen hadden meestal met regen te maken. De roadster staat er namelijk om bekend niet 100% lekdicht te zijn. Bij de eerste modellen kwam het regenwater vooral langs de deurrubbers en langs de buitenspiegels naar binnen. Als reactie hierop heeft Smart de deurrubbers een update gegeven. Voor de spiegels hebben ze aan de binnenzijde van de auto een gootje geplaatst op de driehoekjes achter het bedienings “joystickje” van de spiegels. Het probleem was hiermee dus niet weg, deze was alleen niet meer zichtbaar.

Ook het schutbord (voetenschot) staat er om bekend niet volledig lekdicht te zijn. Bij een testrit is het dus aan te raden de vloerbekleding op te tillen en te voelen of de mat nat is. 9 van de 10 keer zijn deze doorweekt met water. Geen rede om de auto te laten staan omdat dit redelijk makkelijk op te lossen is. Hierover is meer te vinden op deze site.

Ook het bakje onder de ruitenwissermotor is een zwak punt. Vooral omdat hieronder de SAM zit ( de hoofdcomputer van de auto) en iedereen weet dat water en elektriciteit niet samen gaan. Controleer dus ook of de vloermat aan de bestuurderszijde bovenop nat is en of het rond de pedalen ook droog is. Zeker bij een hardere bui en veel wind kan de regen door de afdichting van het bakje schieten. Hierover is meer te vinden op deze website. Ook dit is redelijk eenvoudig op te lossen. Ik raad aan, als dit nog niet gedaan is, meteen na aanschaf deze aanpassing uit te voeren.

De motoren zijn over het algemeen goed. Zeker de 60kw. Controleer toch even het oliepijl aangezien de blokjes na verloop van tijd toch olie gaan verbruiken. Het pijl moet bij een koude motor halverwege tussen de min en max. streep staan. Een te lage stand kan duidelijk op (overmatig) olie verbruik. Overmatig olieverbruik duidt er meestal op dat de motor aan een revisie toe is. Maar vaak is dit niet te zien tijdens een proef rit. Zeker de kenners vullen de olie netjes bij.

Draai ook de olievuldop er even af en controleer de distributieketting die daar onder zit. Deze mag geen of een kleine speling hebben kun je de ketting 5mm of meer optillen dan moet deze vervangen worden en kan er ook op duiden dat de motor op zijn einde loopt en er dus een revisie aan komt.

Ga ook even voor de auto staan en controleer of deze niet scheef hangt (uiteraard wel op een rechte weg zetten) een scheef hangende auto duid meestal op een gebroken veer.

Roesten doen ze bijna niet. Dit omdat de panelen van kunststof/ polyester zijn en het frame van onder andere de deuren van aluminium zijn. De enige roest die je tegen kunt komen zijn de dragende delen achter bij de motor (sub frame)

Neem de tijd om een auto te kopen en laat je niet opjagen door een verkoper. Luister tijdens het rijden goed of je rare geluiden hoort. Laat je ook niet wijs maken dat het ESP lampje continue moet branden (let wel op dat de schakelaar uit staat op het middenconsole)