Het kan zijn dat je de voorbumper moet verwijderen om bijvoorbeeld de koplampen te vervangen of andere werkzaamheden aan de voorzijde van de auto uit te voeren.

Om de voorbumper te verwijderen moeten eerst de side skirts verwijderd worden.

Hoe dit moet kun je in onderstaande link lezen

https://roadstersmart.com/hartelijk-dank-voor-uw-donatie/all-about-the-forfour/how-to-do-forfour/exterieur-forfour/side-skirts-kunststof-onderpanelen-verwijderen/

Om de voorbumper te verwijderen moet eerst de antenne verwijderd worden. Dit doe je door deze tegen de klok in los te draaien.

open nu de deur en verwijder het kleine driehoekige paneel door de druknagel te verwijderen. Deze verwijder je het daarvoor geschikte gereedschap onder de kop van de nagel te zetten waarmee je de borgpin en de plug verwijderd

Verwijder nu het kleine driehoekige paneel van de auto. Doe dit door deze schuin naar boven weg te draaien (er zit een borglip aan de onderzijde van het paneel)

Verwijder nu de druknagel waarmee het zijpaneel vast zit. Deze nagel verwijder je op de zelfde manier als bovenstaande druknagel.

Let hierbij goed op in welke positie deze druknagel zit.

Verwijder de torx bout welke onder het kleine driehoekige paneel zit. Let hierbij goed op dat de bus waarin deze torx bout zit mee kan komen bij het vewijderen. Wanneer deze bus niet mee los komt bij het verwijderen van de bout dan moet deze nadien verwijderd worden.

Verwijder aan de onderzijde van het zijpaneel de torxschroef. Doe dit door deze los te draaien.

Herhaal bovenstaande aan de bijrijderszijde

Verwijder het afdekpaneel haal deze van de auto door de torx schroef waarmee het veiligheidslint vast zit los te draaien.

Verwijder de 4x torx schroef welke hieronder met een groene pijl zijn aangegeven

Zorg er voor dat de fittingen van de richtingswijzers in het zijpaneel zijn losgekoppeld. Dit kun je doen door de behuizing naar de voorzijde van de auto te duwen en dan uit het paneel te draaien of, door met je hand achter het paneel te gaan het de fitting uit de behuizing te draaien. Deze stap kun je eventueel ook doen terwijl je de bumper verwijderd

Vul nu aan de voorzijde onder de bumper. De bumper zit op een aantal plaatsen aan de onderplaat vastgelkikt, klik de bumpter los op deze plekken .

Haal nu, bij voorkeur met 2 personen, de bumper van de auto door onderstaande stappen te volgen;

  • trek de zijpanelen iets van de auto zodat deze vrij van de auto komen.
  • haal de bumper aan de voorzijde iets omhoog zodat deze uit de centreernokjes getild wordt.
  • Haal nu de bumper naar je toe om de bumper van de auto te halen.

LET OP: de mistlampen kunen gewoon blijven zitten echter, eventuele dagrijverlichting dient eerst de stekker van de losgehaald te worden voordat de bumper volledig verwijderd wordt.