4 sterren

Bij de meeste forfour (454) rijders is het een bekend probleem. Je hebt getankt en de meter op je dashboard begint te knipperen en vervolgens houdt dit knipperen na een aantal kilometers weer op. Daarna denk je lekker te kunnen rijden waarbij je de tankmeter in de gaten houdt en het opvalt dat de blokjes alle kanten gaan en daarbij een niet betrouwbare aflezing geven.

Dit probleem kan, mits je handig bent met printplaten een soldeerstation en soldeer, zeer eenvoudig zelf opgelost worden. Vertrouw je jezelf niet met printplaten en het solderen hiervan laat dit dan over aan iemand die hier ervaring mee heeft.

LET OP! gebruik de juiste soldeer welke geschikt is voor printplaten.

In mijn geval begon de meter bij een net gevulde tank te knipperen en was de aflezing daarna alles behalve betrouwbaar. Zoals op de afbeelding hieronder te zien kan ik bijna 500 km rijden en heb 2 blokjes verbruikt. Natuurlijk zijn onze auto’s zuinig maar dit is wel een beetje overdreven.

20191005_110401

De oplossing is simpel maar het vergt enige demontage.

Begin met het verwijderen van de 2x torx 20 schroeven on de klokken. Deze schroeven zitten op de uiterste hoeken van het instrumentenpaneel. Hierbij kan het handig zijn dat je de hoogteverstelling van het stuur in de onderste positie zet.

Als je de 2x torx 20 schroeven hebt verwijder kun je het instrumentenpaneel naar je toe trekken. Trek niet te hard er zit nog een connector aan je paneel.

Zorg ervoor dat bij onderstaande stappen het contact uit staat.

Verwijder de connector door het borglipje in te drukken en de connector van het paneel weg te trekken.

20191005_110759

Met de connector los kun je beginnen aan het demonteren van het instrumentenpaneel. Begin met de 3x torx 8 schroeven te verwijderen. 1 van deze schoeven zit verborgen achter de sticker. Verwijder het bovenste gedeelte van de sticker om de schroef zichtbaar te maken.

20191005_115742

 

Met deze 3x torx 8 schroeven verwijderd kun je het instrumentenpaneel verder demonteren. Begin met het verwijderen van de ringen rond de klokken. Verwijder daarna aan de onderzijde de grijzen afdekplaat door voorzichtig de 3 lipjes in te drukken. Verwijder daarna links en rechts de lampjes van de mistlichten en olie door deze omhoog eruit te trekken.

Nu kun je de behuizing van het binnenwerk verwijderen door voorzichtig deze eruit te trekken. LET OP hiervoor is geen kracht nodig dit moet soepel gaan.

Druk de 3 knoppen welke boven op het instrumenten paneel zitten eruit. Deze moeten bij montage als laatste gemonteerd worden (kunnen van buitenaf gemonteerd worden).

Ik ben iets verder gegaan met demonteren omdat ik de hele printplaat wilde controleren.

20191005_130624

Nu je bij de achterzijde van de printplaat kunt ga je opzoek naar de twee 331 ohm weerstanden (op de weerstanden staat 331). Deze weerstanden zitten ter hoogte van de 2 drukknoppen waarmee je de tijd en uitlezing kunt instellen.

Mocht je het vermoeden hebben dat de weerstanden defect zijn dan kun je deze meten. Houdt er rekening mee dat deze twee weerstanden met elkaar verbonden zijn en je dus ongeveer 165,5 ohm per weerstand moet meten (rekening houdend met de standaard afwijking).

Als je er zeker van bent dat de weerstanden goed zijn kun je beginnen met deze opnieuw te solderen. Zoals gezegd, ben je er niet zeker van dat je dit zelf kunt begin er dan niet aan en laat dit over aan iemand die hier ervaring mee heeft.

20191005_112106

Monteren van het instrumentenpaneel gaat in omgekeerde volgorde.

Stel na montage van het paneel, in de auto, de tijd weer in en houdt er rekening mee dat je dagteller weer op 0.0 staat.

Na montage zul je merken dat je meter een andere waarde aangeeft. Het kan zijn dat pas na de eerste tankbeurt, waarbij je de tank volledig vult, de meter pas de juiste waardes aan gaat geven.